50/d ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNİN 33/a MADDESİNE GEÇİŞ SÜRECİNE İLİŞKİN DUYURU

50/d ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNİN 33/a MADDESİNE GEÇİŞ SÜRECİNE DAİR İŞLEMLER

09 Şubat 2023 tarihli ve 32099 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7437 Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa eklenen 84 üncü Geçici Maddede; “Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte; 50. maddenin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında istihdam edilenlerden tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık eğitimi yapmakta olanlar ve bu eğitimlerini tamamlamış olanlar hariç; tezli yüksek lisans veya doktora/sanatta yeterlik eğitimine devam eden veya bu eğitimlerini tamamlamış araştırma görevlilerinin, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içinde talep etmeleri ve 7/4/2021 tarihli ve 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanununun 3 üncü maddesindeki şartları taşımaları kaydıyla, kadrolarının bulunduğu üniversite tarafından 33 üncü maddenin (a) fıkrası kapsamında atamaları yapılır.” hükmü bulunmaktadır.
    Bu kapsamda, 50/d statüsünde görev yapan araştırma görevlilerinin 33/a maddesine göre atanmaları hakkında yapılması gereken işlemlere ve dilekçeye aşağıdaki bağlantı adreslerinden ulaşılabilmektedir.
        İlgililere duyurulur.

1- Başvuru Şartları:
a) 9 Şubat 2023 tarihi itibariyle Üniversitemizde 2547 sayılı Kanunun 50/d statüsünde araştırma görevlisi kadrosunda bulunmak.
b) 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanununun 3. maddesindeki şartları taşımak.
c) Şahsen veya Posta yoluyla yapılacak başvurular kadrosunun bulunduğu ilgili birimlere yapılacaktır.

2- 35 inci Madde Uyarınca Lisansüstü Eğitime Devam Edenlerin Durumu
    2547 sayılı Kanunun 35 inci maddesi uyarınca kadrosu Üniversitemizde olup, diğer yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitimlerine devam eden adaylar başvuru evraklarını şahsen/posta yoluyla ilgili Fakülte Dekanlıklarına teslim edeceklerdir. İlgililerin lisansüstü eğitim süreçleri Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenecek usul ve esaslar dahilinde ayrıca değerlendirilecektir.

21 Şubat 2023 Salı